Over mij


De huidige trend is dat we minder alcohol moeten gaan drinken *.

In dat geval kunnen we beter genieten van betere kwaliteit dranken en dat de dranken die we kiezen beter passen bij je eigen smaakpallet.

Ik wil mensen helpen hun smaak te vinden in het dranken domein. Dat kan voor zowel alcoholisch en non-alcoholisch. Mijn focus zal de eerste jaren liggen op gedistilleerde dranken en Sake.


Laat ik mezelf voorstellen. Ik ben Lizzy van der Hoorn, vrouw, 40 jaar, getrouwd en heb twee kleine kinderen en ben woonachtig in het Groene Hart van Nederland.

De regio het groene hart bestrijkt zowel een deel van Zuid-Holland, als van Utrecht en een klein deel Noord-Holland. Het ligt tussen grote steden als Amsterdam, Leiden, Den Haag, Zoetermeer, Rotterdam, Dordrecht en Utrecht. De middelgrote steden in de regio zijn Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden.


De specialisatie

In 2017 ben ik begonnen met mijn eerste drankcursussen. Inmiddels ben ik Liquorist (de sterke drank tegenhanger van Vinoloog) en WSET 3 gediplomeerd Sake (Japanse rijstwijn) specialist.

#Gedistilleerd #Sake

De basis

Momenteel ben ik mijn kennis van bier aan het uitbreiden. Heb mijn SDEN 3 bier al en hoop snel mijn StiBON 1 diploma te behalen, zodat ik dit najaar kan me gaan richten op de basiskennis van wijn. Met dit laatste traject kan ik aan het eind van 2020 mijn slijtersvakdiploma behalen.

#Bier #Wijn

De uitstap

De komende jaren zal ik regelmatig uitstapjes maken naar andere dranken omdat er behalve Gedistilleerd, Sake, Bier en Wijn er ook een verscheidenheid aan licht alcoholisch & non alcoholische dranken zijn die men heerlijk kan combineren met spijzen.

De opkomende trend is dat restaurants ook een non-alcoholisch arrangement aanbieden naast het bekende wijnarrangement. Een mooi samengestelde theekaart of een sap-arrangement ziet men gelukkig steeds vaker.

Op de terrassen is Cider bezig met een opmars ten opzichte van de Rosé en de Radlers .

#Cider #Thee

Maar heeft u wel een gehoord van honingwijnen ook wel bekend als Mede, Tej of Hipocras? Of van Kvass, gebaseerd op brood en/of rogge waaraan men vruchten, sappen of kruiden toevoegt. Wat dacht u van Melkkefir, Waterkefir of Kombucha waarvan wordt gezegd dat ze een probiotische werking hebben.

#Mede #Tej #Hipocras #Kvass #Kefir #Kombucha 

De toekomst

Zodra mijn kinderen van de basisschool zijn, wil ik mijn drankspecialisme uitbreiden met kruidenkennis en erkend herborist te worden.

Daarmee kan ik nog meer smaakcombinaties te maken. Tussen kruiden en dranken maar ook in combinatie met kaas, worst of bijvoorbeeld honing.

Met mijn kennis over kruiden en dranken kan ik dan bijvoorbeeld beginnende bierbrouwers helpen hun smaak te vinden voor hun bierbrouwsels. Of bijvoorbeeld adviezen te geven over het maken van kruidenlikeuren/kruiden bitters.

#Herborist  
%d bloggers liken dit: